voetbalzone

‘Ik voel totaal geen druk om Tévez te vervangen bij Juventus’

Erik van Dam08 aug 2015, 14:13
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2015, 14:13
Advertentie

Mario Mandzukic deinst niet terug voor de erfenis van Carlos Tévez. Carlitos maakte negentien en twintig goals in de twee jaar die hij doorbracht bij Juventus, maar besloot deze zomer terug te gaan naar Boca Juniors. Daar wil hij nog een paar mooie jaren beleven en daarom verzocht hij Juventus hem te laten gaan. Mandzukic kwam vervolgens als zijn opvolger over van Atlético Madrid.

voetbalzone

Mandzukic speelde maar een jaar in Madrid en mocht weg, ondanks 12 doelpunten in 28 wedstrijden. Hij vreest niet dat de vergelijkingen met Tévez in zijn nadeel zullen uitvallen. “Ik voel totaal geen druk om hem te vervangen. Ik ben wel wat gewend, bij Bayern München was de concurrentie tussen de spitsen enorm. Ik ben Mandzukic en ik geloof in mezelf. Laat mij maar spelen, ik weet zeker dat we dan een topseizoen draaien.”

De 29-jarige Kroaat legt uit dat hij niet verrast was door de toenadering van Juventus. “Tussen mij en Juventus is altijd al wederzijds respect geweest. Er is eerder contact geweest en ik ben niet verbaasd dat ik nu hier zit. Ik wilde deze overstap ook erg graag”, zegt de spits tevreden. “De trainingen zijn pittig, maar je moet ook hard werken om er klaar voor te zijn. Ik ben het erger gewend, ik heb bij VfL Wolfsburg met Felix Magath gewerkt.”

Bezig met laden …