voetbalzone

‘Ik voel vertrouwen van De Boer, maar goals komen niet, dat is heel irritant’

Peter Nusselder07 okt 2014, 08:00
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2014, 08:00
Advertentie

Afgelopen zomer had het er nog alle schijn van dat de wegen van Ajax en Kolbeinn Sigthórsson zouden scheiden; de spits uit IJsland stond in de belangstelling van onder meer Queens Park Rangers en een overgang naar Engeland leek een kwestie van tijd. Toch bleef Sigthórsson in Amsterdam.

voetbalzone

De IJslands international, die maandag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegenover Nederland staat, is inmiddels zelfs weer de nummer één voor trainer Frank de Boer. De coach is tevreden over het spel van Sigthórsson, maar plaatst een kanttekening bij de doelpuntenproductie van de centrumaanvaller; alleen tegen NAC Breda kwam de IJslander tot scoren, al was hij toen wel direct goed voor een hattrick.

Sigthórsson baalt zelf ook van het feit dat doelpunten tot dusverre doorgaans uitblijven. “Ik voel het vertrouwen van de trainer. Ik ben in vorm, de conditie is er, maar de goals komen niet en dat is heel irritant”, vertelt de 24-jarige spits aan het Algemeen Dagblad. “Toch kom ik in een ritme dat ik elke wedstrijd kan scoren”, houdt de 24-voudig international (16 interlandtreffers) de moed erin.

Bezig met laden …