voetbalzone

‘Ik voel wel wat voor Milan... maar ik hoop dat de trainer de tijd krijgt’

Erik van Dam23 okt 2015, 12:27
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 12:27
Advertentie

Roberto Donadoni steekt niet onder stoelen of banken dat hij gecharmeerd is van AC Milan. Sinds Massimiliano Allegri in januari 2014 vertrok bij die club stonden Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi voor de groep, maar zij kregen beiden hun congé. Sinds de zomer is Sinisa Mihajlovic de baas en ook zijn positie staat alweer onder druk. Donadoni wordt genoemd als kandidaat-opvolger.

voetbalzone

Dat vleit de Italiaan wel, geeft hij toe. “Als de gelegenheid zich voor zou doen, zou ik erover nadenken”, zegt Donadoni vrijdag in La Gazzetta dello Sport. “Het moge duidelijk zijn dat ik wel wat speciaals voel voor AC Milan. Niet al te lang geleden hebben we ook contact met elkaar gehad, maar de club ging uiteindelijk toch een andere richting op. Inmiddels lijkt het een trend dat er iets verandert op de bank bij de club.”

“Ik ken Mihajlovic, hij is een goede trainer. Ik hoop dat hij meer tijd krijgt en ze consistent laat presteren. Je moet hem wel zijn werk laten doen”, zegt Donadoni, die een verleden als speler heeft bij AC Milan. Hij speelde er van 1986 tot 1996 en van 1997 tot 1999 op het middenveld en won liefst zes landstitels en drie Europa Cups I/Champions Leagues met i Rossoneri. Als coach werkte hij voor Lecco, Livorno, Genoa, Italië, Napoli, Cagliari en meest recent Parma.

Bezig met laden …