voetbalzone

‘Ik voelde me toen in de steek gelaten, maar nu ben ik captain op WK’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2014, 07:55
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 07:55
Advertentie

Costa Rica zorgde op de derde speeldag van het WK in Brazilië voor een daverende verrassing door Uruguay met 1-3 te verslaan. Vrijdag om 18.00 uur staan Bryan Ruiz en consorten tegenover de voormalig wereldkampioen van 2006, Italië. “Iedereen heeft het over de groep des doods", zegt Ruiz in gesprek met Het Nieuwsblad. "Niemand spreekt over ons, fantastisch toch?”

voetbalzone

Ruiz geniet ervan dat Costa Rica in een groep met drie wereldkampioenen zit. Komende dinsdag wacht een krachtmeting met Engeland. “Iedereen denkt dat wij al blij mogen zijn om hier te zijn. Goed zo, dat legt de druk bij de anderen.” Costa Rica, Italië en Uruguay hebben ieder drie punten achter hun naam staan. Los Charrua werkten echter al twee wedstrijden op het WK af.

Acht jaar geleden op het WK van Duitsland ontbrak Ruiz in de selectie van Costa Rica. “Dat ik niet opgeroepen werd, heeft me toen heel veel pijn gedaan”, erkent de aanvaller van Fulham, die een verleden bij FC Twente en PSV heeft. “Ik voelde me toen in de steek gelaten. Maar je kan het ook anders bekijken. Ondertussen ben ik aanvoerder op dit toernooi. Dat maakt me bijzonder trots.”

Bezig met laden …