voetbalzone

'Ik voorspel dat ik dit seizoen meer doelpunten maak dan Ibrahimovic'

Erik van Dam28 aug 2012, 18:45
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2012, 18:45
Advertentie

Adrian Mutu maakte het nodige mee in zijn profloopbaan, maar blijft strijdbaar. De 33-jarige spits uit Roemenië verbond zich vorige week aan het Franse Ajaccio en gaat zijn best zijn doen de nummer zestien van vorig seizoen niet te laten degraderen. Toch heeft hij daarnaast nog een doel: bijzonder vaak scoren. Mutu denkt ook dat hem dat gaat lukken.

/

Dinsdag presenteerde Ajaccio de nieuwe aanvaller officieel aan de pers en daarbij schuwde Mutu grote woorden niet. “Ik ben hier niet gekomen om vast aan mijn pensioen te gaan beginnen”, waarschuwde hij de verzamelde media. “Sterker nog, ik ga graag een uitdaging aan met Zlatan Ibrahimovic. Ik voorspel dat ik dit seizoen vaker zal scoren dan hij voor Paris Saint-Germain”, aldus de ex-spits van onder meer Internazionale, Juventus, Chelsea en Fiorentina.

Bij Ajaccio prijst men zich overigens bijzonder gelukkig met Mutu's komst, getuige de woorden van voorzitter Alain Orsoni. “Dit is een klapper voor ons en zonder twijfel de beste speler die hier komt spelen sinds Johnny Rep in 1978. Mutu is gewoon een ster, zulke jongens zijn wij niet gewend. We hebben een gokje gewaagd en werden daar vooralsnog voor beloond.”

Bezig met laden …