voetbalzone

‘Ik vraag me af of de andere spelers Van Bommel accepteren als leider’

Erik van Dam24 jan 2013, 17:46
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2013, 17:46
Advertentie

Mark van Bommel kreeg jarenlang de vraag wanneer hij de buitenlandse velden vaarwel zou zeggen en terug zou keren in het shirt van PSV. De routinier wachtte lang, maar maakte voor aanvang van dit seizoen op 34-jarige leeftijd zijn rentree in Eindhoven. Tot nu toe lijkt het er echter niet op dat de voormalig aanvoerder van Oranje zijn team werkelijk bij de hand weet te nemen.

/

Van Bommel viel in de eerste weken van het seizoen met name op door de gele kaarten die hij pakte en na enige tijd kwam er kritiek van de buitenwacht. De middenvelder zou niet snel en sterk genoeg meer zijn en te vaak ‘zijn mannetje’ laten lopen. Voormalig PSV’er Willy van de Kerkhof vindt Van Bommel nog altijd van onschatbare waarde, zegt hij in ELF Voetbal. Toch heeft ook hij een vraag.

“Ik vraag me af of de andere spelers hem accepteren als de nieuwe leider. Van Bommel zie ik een tegenstander en een bal najagen, terwijl Georginio Wijnaldum denkt: zoek het maar uit. Mijns inziens moet Atiba Hutchinson achter hem staan en Kevin Strootman naast hem spelen. Mark moet meer naar voren, dan komt hij het beste tot zijn recht”, denkt Van de Kerkhof. Voormalig teamgenoot Arnold Bruggink vindt het jammer dat Van Bommel vrij ver naar achteren staat bij PSV. “Jammer dat hij veel om zich heen moet corrigeren, dat leidt af van zijn eigen spel.”

Bezig met laden …