voetbalzone

'Ik vraag me af waar Losada dit vandaan haalt, wat een onzin zeg'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2010, 08:47
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2010, 08:47
Advertentie

Anderlecht leent Hernán Losada dit seizoen uit aan Charleroi. De middenvelder uit Argentinië, die vorig seizoen op huurbasis voor SC Heerenveen speelde, maakte zaterdag zijn debuut tegen de Brusselaars. Hij had gehoopt om in de basis te staan, maar Losada viel pas net voor het uur in.

"Ik mocht maar een halfuur spelen van Anderlecht", beweert de Argentijn aan diverse Belgische media. "Ik was klaar en fit om aan de aftrap te komen, maar 's ochtends hoorde ik plots dat er een mondeling akkoord was tussen Charleroi en Anderlecht. Ik mocht blijkbaar maximaal dertig minuten spelen. Dat is toch vreemd?"

Anderlecht-directeur Herman Van Holsbeeck ontkent het verhaal van Losada. "In het contract van Losada staat niet dat hij niet of maar een halfuur zou mogen spelen." In de aanloop naar de wedstrijd had Anderlecht-coach Ariël Jacobs al gezegd dat Losada gewoon zou mogen meespelen. "Wij zijn Standard Luik niet."

"Ook van een mondeling akkoord is helemaal geen sprake", vervolgt Van Holsbeeck. "Wij verbieden zoiets nooit. Ik vraag me af waar Losada dit vandaan haalt, wat een onzin zeg. Anderlecht is heel correct geweest tegenover Losada en hij weet dat zelf ook." Charleroi-coach Jacky Mathijssen staat Van Holsbeeck bij. "Ik heb zelf beslist dat Losada niet aan de match begon. Het is logisch dat hij niet begon. Hij trainde nog maar vier dagen mee Andere jongens hebben meer automatismen."

Bezig met laden …