voetbalzone

‘Ik vrees dat De Boer in de verdediging klonen van zichzelf zoekt’

Erik van Dam05 aug 2015, 17:27
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2015, 17:27
Advertentie

Ajax verloor dinsdagavond op eigen veld met 2-3 van Rapid Wien en na de 2-2 remise van vorige week in Wenen betekende dat vroegtijdige eliminatie in de Champions League. Slechts één voorronde waren de Amsterdammers actief in het voorportaal van het miljoenenbal: nu is de Europa League het hoogst haalbare. Frits Barend zegt dat de snelle uitschakeling niet direct te wijten is aan de lage leeftijd van Ajax, dinsdagavond.

voetbalzone

Frank de Boer stelde een heel jong team samen tegen de Oostenrijkers en woensdagmorgen was de kritiek op de ‘jonkies’ niet van de lucht. Veel media, analytici en kenners vonden het onbegrijpelijk dat De Boer al zijn ervaring op de bank liet plaatsnemen, maar Barend is een andere mening toegedaan. Hij zegt dat er simpelweg niet goed verdedigd werd en wordt in het team. “Daley Sinkgraven was na de eerste goal de gebeten hond, omdat hij op het middenveld een probleem voetballend wilde oplossen.”

“Hij werd echter door een medespeler die zelf in de problemen zat, van dichtbij in de problemen gebracht en wilde de bal niet meteen 'dom' naar voren knallen. Na zijn balverlies toonde de bijna complete verdediging gebrek aan defensief talent”, aldus journalist Barend. Hij zegt dat verdedigen als een vies woord wordt ervaren en dat het als minderwaardig wordt beschouwd. Ten onrechte, betoogt de journalist woensdag op de website van Helden.

Barend vraagt zich hardop af waarom Ronald Spelbos ooit naar Ajax werd gehaald en wat Jaap Stam zo goed maakte. Zij roeiden de ballen gewoon weg, in plaats van altijd de voetballende oplossing te zoeken zoals men dat bij Ajax voor ogen lijkt te hebben. “Ik vrees dat Frank de Boer in de verdediging van Ajax klonen van zich zelf zoekt en opstelt. Dan moet hij weten dat hij de fouten als tegen Rapid Wien, fouten zoals hij ze zelf soms ook maakte, er gratis bijkrijgt”, aldus Barend.

Bezig met laden …