voetbalzone

‘Ik wachtte en wachtte maar op Barcelona, maar het houdt een keer op’

Erik van Dam25 jul 2013, 22:18
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2013, 22:18
Advertentie
/

Thiago Alcántara stapte deze zomer over van Barcelona naar Bayern München. Vorig seizoen kreeg hij redelijk wat speeltijd van Tito Vilanova, maar niet zoveel als hij wilde. Na zijn uitmuntende optredens op het EK Onder-21 koos de spelmaker er daarom voor te kijken naar andere clubs. Manchester United schoof hem een aanbieding onder de neus, Real Madrid ving bot en Bayern ging er met hem vandoor.

Thiago vertrok voor zo’n twintig miljoen euro naar de Allianz Arena, waar hij in de armen werd gesloten door Josep Guardiola. “Ik wilde me gewaardeerd voelen”, legt hij nu uit aan Catalunya Ràdio. “Ik wilde weg en de club deed verder ook geen moeite me er toch bij te houden. Ze wisten dat ik wilde vertrekken, maar niemand zocht contact om me te overtuigen toch te blijven.”

“Tijdens het begin van de zomer had ik veel geduld. Ik wachtte en wachtte maar op Barcelona, maar het houdt een keer op. Of ik de deur voorgoed sluit? Nee, de club heeft me ontzettend veel gegeven. En je kunt niet in het verleden blijven hangen”, realiseert Thiago zich. “Het is beter om naar de toekomst te kijken. München is geweldig, een mooie stad. En de mensen bij de club hebben hun best gedaan om mij te laten wennen.”

Bezig met laden …