voetbalzone

'Ik walg van het gezeur van Real en Barcelona over de scheidsrechters'

Erik van Dam29 mrt 2012, 09:25
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2012, 09:25
Advertentie
/

Osasuna-voorzitter Patxi Izco begint zo langzamerhand een broertje dood te krijgen aan de opmerkingen van de topclubs over de arbitrage in de Primera División en andere competities. Bij Real Madrid werd vorige week een mediastilte ingelast, uit boosheid over de manier waarop de wedstrijd tegen Villarreal (1-1) werd gefloten. Woensdagavond beklaagden ook spelers van Barcelona zich over scheidsrechter Jonas Eriksson.

Carles Puyol hekelde het feit dat de Zweedse arbiter niet ingreep toen Djamel Mesbah van AC Milan hem bij het shirt greep en Víctor Valdés vond dat Alexis Sánchez een strafschop had moeten krijgen in de eerste helft. Izco vindt dat de twee Spaanse grootmachten wel wat beters te doen hebben, dan zich te focussen op de beslissingen van de wedstrijdleiding.

“Ik walg van het gezeur van Real en Barcelona over de scheidsrechters”, zegt de voorzitter in de Spaanse media. Hij vindt dat de twee topteams niet vaker bevoordeeld of benadeeld worden dan andere verenigingen en dat zij zich wat netter moeten gedragen. Komend weekend komt Real op bezoek in Pamplona en Izco gaat er al vanuit dat het een verhitte strijd wordt. “De gemoederen zullen wel oplopen ja, denk ik”, aldus de voorzitter.

Bezig met laden …