voetbalzone

'Ik was de vedette uit België en dat viel bij Willem II niet in goede aarde'

Daniel Cabot Kerkdijk29 dec 2010, 07:46
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2010, 07:46
Advertentie

Enkele jaren geleden was Christophe Grégoire een van de steunpilaren bij AA Gent, maar na zijn overstap naar Willem II ging het fout. De middenvelder speelt nu bij hekkensluiter Charleroi en zat daarvoor vijf maanden zonder club. "Ik heb nu de tijd om te bewijzen dat ik nog dezelfde voetballer ben als voorheen. Het financiële is eventjes bijzaak", stelt Grégoire in Het Laatste Nieuws.

"Ik had nooit naar Willem II mogen gaan", benadrukt de dertigjarige Grégoire, die vanaf begin 2008 en tot de zomer van 2010 de clubkleuren van de Tilburgers verdedigde. "Dat léék een goeie keuze, omdat ze een paar jaar voordien nog Champions League hadden gespeeld, maar uiteindelijk bleek het niet meer dan een staartploeg. Kwam daar nog bij dat ik voor Willem II één van de duurste transfers ooit was, dat bracht druk met zich mee. Misschien wel te veel."

"En onderschat ook de jaloezie niet", vervolgt de tweevoudig international. "Ik was de vedette uit België en dat viel bij sommige spelers niet echt in goede aarde. Geloof mij, je krijgt het als Belg in Nederland niet cadeau. "Op dit moment ben ik al tevreden dat ik opnieuw kan voetballen, maar ik zou graag nog eens bij een topclub of een subtopper spelen. De dag dat ik dat niet meer ambieer, kan ik beter iets anders gaan doen." Grégoire speelde 45 duels voor Willem II en scoorde vijf keer.

Bezig met laden …