voetbalzone

'Ik was er helemaal klaar mee en had geen zin meer om te voetballen'

Matthijs van Laar06 jan 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 08:40
Advertentie

Na een afwezigheid van ruim vijf jaar, keert Andwelé Slory na de winterstop terug in de Eredivisie. De vleugelaanvaller, die twee interlands in het shirt van Oranje achter zijn naam heeft staan, zette in 2011 bij het Australische Adelaide United een punt achter zijn loopbaan en leek er definitief de brui aan te geven. FC Dordrecht haalde hem echter terug van pensioen.

voetbalzone

De hekkensluiter van de Eredivisie hoopt de ervaring van de buitenspeler te kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Hij zegt nu al het plezier te hebben hervonden. Plezier dat hij verloor tijdens zijn avontuur down under. "Ik was er echt helemaal klaar mee, had geen zin meer om te voetballen en wilde terug naar Nederland", vertelt hij in het Algemeen Dagblad over zijn periode in Australië.

Slory zegt zich fit te voelen, maar mist nog wel wedstrijdritme: het duel met AZ op 17 januari komt waarschijnlijk nog te vroeg. Daarnaast wil hij waken voor al te veel euforie bij de achterban. "Ik ben niet de verlosser die FC Dordrecht even van de laatste plaats af gaat helpen in de Eredivisie", waarschuwt de 32-jarige aanvaller, die zijn rentree gedeeltelijk toeschrijft aan oud-bondscoach Bert van Marwijk. "Hij zei vlak voor Kerst nog tegen me dat het jammer was dat ik was gestopt. Dat motiveerde me ook."

Bezig met laden …