voetbalzone

'Ik was er van uitgegaan dat ik een nieuwe kans bij Oranje zou krijgen'

Bart Kruyt16 jun 2011, 10:26
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2011, 10:26
Advertentie

Piet Velthuizen maakt een moeilijke periode door. De doelman belandde bij het Spaanse Hércules op de bank en verdween daardoor ook uit beeld bij het Nederlands elftal, waar hij zelfs niet werd genoemd toen Maarten Stekelenburg én Michel Vorm zich moesten afmelden. “Natuurlijk doet het pijn”, geeft Velthuizen toe in Voetbal International.

/

Voor de trip naar Zuid-Amerika koos bondscoach Bert van Marwijk voor Tim Krul, Jasper Cillessen en Jelle ten Rouwelaar. Aan Velthuizen werd geen moment gedacht. “Ja, dat krijgt ik er ook nog eens bij”, baalt de doelman in Voetbal International. “Eerst een jaar geleden, vlak voor het WK, toen ik na afloop van de laatste trainingsweek hoorde dat Sander Boschker mee mocht naar Zuid-Afrika. En nu dit."

“Ik heb nooit iets van de bondscoach gehoord”, vervolgt Velthuizen. “Dat is jammer natuurlijk. Ik was er trouwens wel een beetje van uitgegaan dat ik rond die trip naar Zuid-Amerika een nieuwe kans zou krijgen, zeker nu er zo veel keepers ontbraken. Ik heb de laatste weken in de Primera Division toch in de basis gestaan. Maar als voetballer ben je altijd afhankelijk van anderen. Ik moet en zal me terugknokken en zal ervoor zorgen dat ze niet om me heen kunnen."

Bezig met laden …