voetbalzone

‘Ik was erg gelukkig, maar Arsenal scoutte eigenlijk iemand anders’

Gijs Freriks20 nov 2016, 21:10
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2016, 21:10
Advertentie

Mohamed Elneny maakte in januari voor naar verluidt circa zeven miljoen euro de overstap van FC Basel naar Arsenal, maar het is niet zo dat de club uit Londen de middenvelder al jaren in de smiezen had. Elneny verklapt namelijk dat Arsenal aanvankelijk voor een ander van Basel kwam kijken.

/

“Ik was erg gelukkig toen ik naar Arsenal ging en ik heb een vriend vervolgens gevraagd hoe de onderhandelingen op gang waren gekomen en of ze me eerder hadden gescout. Hij vertelde dat de officials van Arsenal Fabian Schär aan het scouten waren en dat ze toen mij opmerkten”, aldus de 24-jarige Egyptenaar in een interview met DMC Sports.

“Iedereen van Basel wist dat Schär gelinkt werd aan Arsenal en na ieder seizoen dachten we hem te kunnen feliciteren met een transfer, maar het is allemaal anders gelopen. Mijn zaakwaarnemer heeft bevestigd dat Arsenal Schär meerdere keren heeft bekeken, maar onder de indruk raakten van mijn optredens en ontwikkeling. Daarom hebben ze mij gehaald”, besluit Elneny, die tot dusverre 29 wedstrijden voor Arsenal speelde.

Bezig met laden …