voetbalzone

‘Ik was heel, heel dicht bij Liverpool… maar de fans wilden me niet’

Erik van Dam23 nov 2013, 07:26
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2013, 07:26
Advertentie

Gareth Barry stapte afgelopen zomer over van Manchester City naar Everton. Na vier seizoenen op het middenveld in de Eastlands besloot de routinier op huurbasis naar the Toffees te gaan. Jaren geleden was hij heel dicht bij een transfer naar stadsgenoot Liverpool, vertelt hij nu. De fans van the Reds lieten echter duidelijk merken dat ze Barry liever niet zagen komen.

/

Barry stond al sinds het seizoen 1997/98 onder contract bij Aston Villa, toen de interesse van Liverpool in 2009 concreet werd. Op Anfield had men zich erbij neergelegd dat Xabi Alonso niet meer te behouden was: hij zou naar Real Madrid vertrekken en ter vervanging dacht men bij de club aan Barry. “Ik was heel, heel dicht bij een transfer”, weet Barry nog. “Ik had al tegen Martin O’Neill, mijn trainer, gezegd dat ik weg wilde.”

“Maar uiteindelijk hoestte Liverpool het transferbedrag niet op. Het grote punt was dat de fans Alonso zagen weggaan, en ze zagen mij als de reden daarvoor. Zo zijn supporters, denk ik… ze hoorden dat hij weg zou gaan, ik zou er dan bij komen en zo hebben ze de optelsom gemaakt. Ik weet nog dat ik een oefenduel in de voorbereiding keek bij Liverpool, en er werd me duidelijk gemaakt dat ze er geen zin in hadden dat ik Alonso kwam vervangen”, blikt Barry terug op die tijd.

“Maar ik snap dat wel, hij was een fantastische speler voor ze!”, zegt de Engelsman. “Niemand weet hoe die transfer had kunnen uitpakken, of het goed was geweest voor mij en Liverpool, maar er niets meer aan te doen. Destijds speelden ze geregeld in de Champions League, wat ik nog nooit had meegemaakt. Het was de enige club die belangstelling toonde en ik denk dat het goed voor me was geweest, maar uiteindelijk gaven ze hun geld uit aan Robbie Keane.”

Bezig met laden …