voetbalzone

‘Ik was het al eens met Juventus, maar de clubs kwamen er niet uit’

Thijs Post02 jun 2016, 13:40
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2016, 13:40
Advertentie

Dat Julian Draxler vorig seizoen zou gaan vertrekken bij Schalke 04 stond wel vast en de aanvallende middenvelder had meerdere aanbiedingen. Draxler koos voor VfL Wolfsburg, waar hij inmiddels dus zijn eerste seizoen achter de rug heeft. Draxler was het echter al eens met Juventus, verklapt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

/

Draxler volgde de situatie bij Juventus voor zijn transfer op de voet: topspelers als Andrea Pirlo, Arturo Vidal en Carlos Tévez vertrokken uit Turijn. “Achteraf zou het geweldig geweest zijn om met die club de Scudetto en de Coppa Italia te winnen. Er was op dat moment veel kritiek, maar op de lange termijn kwam de kwaliteit boven”, legt hij uit.

“Ik had graag in een sterk team met Paul Pogba en Paulo Dybala gespeeld. Bij VfL Wolfsburg is de druk van de media minder, het is wat rustiger. Daarom besloot ik naar Wolfsburg te gaan: daar kan ik groeien. Dat Juventus mij zo graag wilde hebben was echt een eer. Er waren meerdere gesprekken, Juventus probeerde eruit te komen met Schalke 04 en ik was het al eens met Juventus. De clubs kwamen er echter niet uit.”

“Op het laatste moment werd Kevin De Bruyne verkocht door VfL Wolfsburg en wilden ze mij hebben. Die club had een seizoen eerder twee prijzen gewonnen en ik kreeg de kans in Duitsland te blijven. Ik accepteerde de tweede optie. Als de onderhandelingen bij Juventus korter geduurd hadden, had ik nu in Turijn gespeeld.”

Bezig met laden …