voetbalzone

'Ik was natuurlijk wel een beetje verrast door het telefoontje van Ajax'

Matthijs van Laar06 jan 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 09:10
Advertentie
voetbalzone

Ajax gaat de tweede seizoenshelft in met hetzelfde centrale duo als in de eerste vijf maanden van het voetbaljaar. Niklas Moisander leek te gaan vertrekken, maar kreeg te horen dat hij toch moet blijven. De Fin geeft toe dat hij zelf ook verrast was door dat nieuws, dat hem telefonisch werd medegedeeld door directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Die liet de stopper weten dat hij zijn contract moet uitdienen, waar Ajax eerder bereid was om Moisander in januari te verkopen. Het contract van de Fin loop immers komende zomer af en op die manier hoopte de club nog iets aan hem te verdienen. "Ajax vindt me belangrijk en dat was mooi om te horen", concludeerde de speler echter tot zijn vreugde. "Ik ben zeker blij om hier bij Ajax te blijven en voor het vijfde kampioenschap op rij te gaan."

De plotselinge wending heeft vooral te maken met de ontwikkelingen rondom Stefano Denswil. De beoogde vervanger voldeed niet aan de eisen van coach Frank de Boer en vertrok onlangs naar Club Brugge. Ajax had daardoor weinig andere opties. "Ik was natuurlijk wel een beetje verrast door het telefoontje", zegt Moisander. "Maar zoals ik al zei, blijf ik graag hier."

Bezig met laden …