voetbalzone

‘Ik was nog dronken van een stapavondje toen ik werd gebeld door Bristol’

Thijs Post26 okt 2010, 11:52
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 11:52
Advertentie

David James baarde afgelopen zomer opzien door Portsmouth te verruilen voor Bristol City. Het Schotse Celtic leek de beste papieren te hebben om de inmiddels veertigjarige sluitpost in te lijven, maar de doelman verkoos een verblijf in de Championship boven een avontuur in Schotland. In een interview vertelt James hoe het contact met Bristol tot stand kwam: manager Steve Coppell belde de doelman op, terwijl die op dat moment nog dronken was van een avondje stappen.

/

“Ik wilde bij Portsmouth blijven, naar een Premier League-club of naar Schotland”, laat James zijn eerdere gedachtes optekenen in de Daily Star. “Tussendoor was ik bezig met het regelen van mijn bruiloft, dus ik had veel aan mijn hoofd.” James besloot een avondje de kroeg in te duiken om zijn zorgen aan de kant te zetten, toen hij de volgende ochtend een telefoontje kreeg.

“Het was een anoniem nummer”, verklaart de doelman. “Normaal neem ik die niet op, maar ik was nog dronken dus pakte de telefoon gewoon op. Tot mijn verbazing was het Bristol-manager Steve Coppell, die zijn interesse toonde. Bij ieder ander had ik er niet over nagedacht, maar mijn respect voor Steve was zo groot dat hij een serieuze kandidaat werd.”

Bezig met laden …