voetbalzone

'Ik was teleurgesteld en het was moeilijk, maar ik heb het ergste achter de rug

Bart Kruyt23 jan 2016, 14:22
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2016, 14:22
Advertentie

Mathieu Valbuena hoopt dat hij na een roerig half jaar zich weer helemaal op het voetbal kan richten en zijn oude vorm weer kan hervinden. De speler van Olympique Lyon was een aantal maanden geleden het slachtoffer van een chantagezaak, waarbij ook collega-international Karim Benzema betrokken raakte. Hoewel de spits alle betrokkenheid bij de zaak ontkent werd hij toch aangehouden wegens medeplichtigheid bij de chantage, die draaide rond een sekstape van Valbuena.

voetbalzone

De middenvelder laat nu in een interview met Le Figaro weten dat hij ‘meer dan teleurgesteld’ is in de vermeende betrokkenheid van zijn collega. Hij vertelt ook dat hij moeite had om de zaak achter zich te laten en dat zijn spel er onder leed: “Alles was een beetje ingewikkeld, vooral voor mijn familie”, aldus Valbuena.

“Op het veld waren mijn prestaties niet zoals ik wilde. Ik was teleurgesteld, maar ik heb het ergste achter de rug”, gaat hij verder. “Ik moet weer in vorm komen voor het Europees kampioenschap en het Franse elftal. Dat is mijn motivatie, mijn alles. Elke Franse voetballer droomt ervan om geselecteerd te worden en om mee te doen aan een toernooi als het EK, zeker in eigen huis.” Valbuena staat zondag met Lyon tegenover zijn oude club Olympique Marseille.

Bezig met laden …