voetbalzone

‘Ik was verrast door Gerrard, ik dacht dat hij nog drie jaar te gaan had’

Yanick Vos25 nov 2016, 15:52
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2016, 15:52
Advertentie
/

Steven Gerrard kondigde donderdag zijn afscheid als voetballer aan. De 36-jarige middenvelder vindt het mooi geweest en stopt per direct met voetballen. Arsène Wenger was verrast door het nieuws, hij dacht dat Gerrard nog wel even door zou gaan. De manager van Arsenal had verwacht dat de oud-international tot zijn veertigste zou spelen.

Gerrard speelde meer dan zevenhonderd wedstrijden voor Liverpool, voordat hij in 2015 Anfield verliet voor de Major League Soccer. Ruim een jaar speelde hij voor LA Galaxy. Nadat hij daar onlangs zijn vertrek aankondigde werd Gerrard in verband gebracht met verschillende clubs, maar besloot hij zijn schoenen aan de wilgen te hangen. “Een grote speler”, noemt Wenger Gerrard vrijdag tijdens een persmoment. “Ik was verrast, want ik dacht dat hij nog twee tot drie jaar te gaan had. Ik heb altijd gedacht dat hij tot zijn veertigste zou voetballen.”

Gerrard stond vaak tegenover het team van Wenger. “Hij was een fantastische speler, met kwaliteiten waar iedere middenvelder van droomt. Hij scoorde veel en had een geweldige pass in huis. Hij was enorm toegewijd en ontzettend gemotiveerd. Daarnaast was hij ook nog eens loyaal naar Liverpool. Dat is een kwaliteit die je vandaag de dag niet veel meer ziet in het voetbal”, aldus Wenger.

Bezig met laden …