voetbalzone

'Ik was voor mijn gevoel niet goed genoeg voor Ajax, maar dat is niet erg'

Bart Kruyt02 apr 2016, 12:22
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 12:22
Advertentie

Vincent Vermeij kent een opmerkelijke loopbaan. De aanvaller speelde in het voorjaar van 2012 nog voor de amateurs van HSV Zuidvogels, toen hij in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Ajax drie keer scoorde. De Amsterdamse amateurs wilden hem graag inlijven, maar toen bleek dat Vermeij pas zeventien jaar oud was, werd hij gestald in de jeugdopleiding van het ‘echte’ Ajax.

/

De spits begon in de A2 en schopte het tot Jong Ajax, waarvoor hij zeventien keer in actie kwam in de Jupiler League. Een doorbraak in het eerste elftal zat er echter niet in. “Ik was voor mijn gevoel niet goed genoeg voor Ajax”, zegt Vermeij in gesprek met de NOS. Hij koos er daarom voor om over te stappen naar De Graaafschap. Daar was de kans op speelminuten groter.

“Het is ook niet erg, want Ajax 1 is nogal wat. Zeker als je van de amateurs komt", zegt Vermeij, die sinds januari 2014 voor De Graafschap uitkomt. Dit seizoen speelt hij dus met de Superboeren in de Eredivisie en na 27 competitiewedstrijden, waarvan 15 als basisspeler, heeft hij 6 keer weten te scoren.

Bezig met laden …