voetbalzone

‘Ik was wel gelukkig bij Bayern, maar ik waardeer meer wat ik hier heb’

Erik van Dam17 jul 2015, 13:32
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2015, 13:32
Advertentie
voetbalzone

José Manuel Reina was acht jaar de eerste keeper bij Liverpool, tot de club besloot Simon Mignolet te halen en Reina te degraderen tot tweede keus. De Spanjaard vertrok op huurbasis naar Napoli en kon daar vervolgens ook blijven, maar besloot toch weg te gaan en bij Bayern München de tweede viool te gaan spelen achter Manuel Neuer. Van die rol had hij al gauw genoeg en dus keerde hij deze zomer met een glimlach op zijn gezicht terug bij Napoli.

“Dit is wat ik echt het liefst wilde. Hier weet ik wat ik heb en ik ben heel blij terug te zijn bij deze club en in deze stad. Ik was bij Bayern ook wel gelukkig, hoor. Maar wanneer je nooit aan de beurt komt heb je het wel moeilijk. Dan ga je alleen maar meer waarderen wat je voor die tijd had”, zegt Reina nu. “Ik ben dolblij dat Napoli besloot me terug te halen. Als je hier weer terugkomt accepteer je de stad en houd je ervan voor wat het is: fantastisch, chaotisch en soms zelfs ronduit gek.”

“Dan denk je dat je gezin er op een dag gek van zal worden, maar dat gebeurt zelden. Die gekte slaat namelijk vanzelf om in liefde en dat maakt je weer gelukkig”, zegt Reina dankbaar. De 32-jarige doelman was in zijn ene jaar in Napels een vaste waarde over Rafael Benitez. Die is inmiddels vertrokken en aan de slag gegaan bij Real Madrid: bij Napoli heeft Maurizio Sarri het roer in handen gekregen.

Bezig met laden …