voetbalzone

'Ik weet dat Bayern alle prijzen wil winnen en dat is ook mijn doel'

Bart Kruyt09 jul 2014, 14:32
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2014, 14:32
Advertentie

Bayern München maakte woensdagmiddag bekend dat er een akkoord is bereikt met Atlético Madrid over Mario Mandzukic, maar hoeft niet op zoek naar een opvolger voor de Kroaat. Die is immers al een paar maanden binnen: Robert Lewandowski is transfervrij overgenomen van Borussia Dortmund en werd woensdag gepresenteerd. Hij gaat bij Bayern met rugnummer 9 spelen.

voetbalzone

De Pool heeft zin in het nieuwe avontuur: "Ik heb een goede vakantie gehad en mijn batterij is weer vol", zegt Lewandowski. "Ik weet dat Bayern altijd alle prijzen wil winnen en dat is ook mijn doel. Ik weet ook dat de verwachtingen hooggespannen zullen zijn, maar ik kan niet meer doen dan hard werken en mijn best doen. Na vier jaar bij Borussia te hebben gespeeld was het tijd voor een volgende stap en ik weet dat ik bij Bayern een betere speler kan worden."

De 25-jarige Lewandowski speelde 131 competitiewedstrijden voor Borussia en wist daarin 74 keer te scoren. Vorig jaar werd hij voor het eerst topscorer van de Bundesliga, hoewel hij minder scoorde (20x) dan in de twee seizoenen daarvoor (24x en 22x). "Ik weet hoe Bayern speelt en ik hoop dat ik ook hier veel doelpunten kan maken", zei Lewandowski. "Iedere speler heeft tijd nodig om te wennen, maar ik wil direct gas geven en heb goede hoop dat ik in het systeem van Bayern pas."

voetbalzone

Technisch directeur Matthias Sammer stelde Lewandowski gerust, door te beloven dat hij tijd zal krijgen om zijn draai te vinden: "We verwachten geen wonderen van hem, maar we zijn ervan overtuigd dat hij alle kwaliteiten heeft om hier te slagen", aldus Sammer. "Hij bleef zijn uiterste best doen voor Borussia, hoewel hij al een tijdje wist dat hij naar Bayern zou komen. Dat bewijst dat hij uit het goede hout gesneden is en dat hij een echte kampioen is." Naast Lewandowski werd woensdag overigens ook Sebastian Rode gepresenteerd: de 23-jarige middenvelder is transfervrij overgenomen van Eintracht Frankfurt.

Bezig met laden …