voetbalzone

'Ik weet dat ik niet de kwaliteiten heb om ooit bij Real Madrid te spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk30 okt 2010, 11:13
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2010, 11:13
Advertentie

Het is weer wat rustiger geworden rond Jelle Vossen, de topschutter van koploper Racing Genk en de Jupiler Pro League. Met veertien doelpunten in twaalf duels is de 21-jarige aanvaller met recht dé sensatie van de Belgische competitie. "Eigenlijk was ik opgelucht toen ik de eerste keer niet scoorde, op KV Mechelen. Plots luwde de hype", vertelt Vossen aan Het Laatste Nieuws.

Vossen is ook over de landsgrenzen bekend. Zo stond stond onlangs in de Spaanse sportkrant Marca: Cristiano Ronaldo is efficiënter dan Jelle Vossen, fenomeen uit België. "Natuurlijk is dat leuk", geeft de spits toe. "Maar natuurlijk is ook Ronaldo beter dan ik. Ik ben niet beschaamd dat ik pas op mijn 21ste openbloei, enkel toppers als Steven Defour staan er op hun achttiende."

Vossen wil zichzelf ook niet vergelijken met Ronaldo: "Hij is niet mijn idool", vervolgt de Belg. "Ik geniet meer van Huntelaar. We hebben dezelfde manier van positie kiezen en dezelfde neus voor goals. Van het spel van Huntelaar kan ik nog iets bijleren, maar van Ronaldo niet. Ik ben namelijk niet snel en ik heb ook geen passeerbeweging."

"Tot mijn zestiende dacht mijn pa elk jaar dat het mijn laatste seizoen bij Genk zou worden. Maar dan scoor je 42 goals in 27 wedstrijden bij de -16 en ben je plots een groot talent. Maar dat moet je ook relativeren. Ik weet dat ik niet de kwaliteiten heb om ooit bij Real te spelen", aldus Vossen, die vorig seizoen op huurbasis bij Cercle Brugge zes doelpunten in zeventien duels maakte.

Bezig met laden …