voetbalzone

‘Ik weet dat Mourinho er ook was, maar ik was daar niet mee bezig’

Erik van Dam16 nov 2013, 18:53
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2013, 18:53
Advertentie

Kevin De Bruyne werd op de laatste dag van de transfermarkt in januari 2012 door Racing Genk verkocht aan Chelsea. De Engelsen stemden ermee in dat de aanvaller tot het einde van het seizoen in België zou blijven en vorig seizoen verhuurden zij hem aan Werder Bremen. Daar deed De Bruyne het goed, maar nu hij terug is in Londen krijgt hij wederom weinig kans om indruk te maken.

/

De concurrentie is enorm bij the Blues en De Bruyne speelde dit seizoen pas drie wedstrijden in de competitie. Bondscoach Marc Wilmots van België raadde hem nadrukkelijk aan om uit te zien naar een andere club, maar De Bruyne wil zijn club niet de mes op het keel zetten. “Ik hoef het nu nog niet te hebben over wat er in januari gebeurt, want we zitten pas in november”, geeft hij aan.

“Er kan nog van alles gebeuren. Ik voel me goed en het feit dát ik speel bij Chelsea bewijst dat ik het goed doe. De trainer heeft me in juli gezegd dat ik moest blijven, dus dan wil ik niet moeilijk doen. Ik heb er in elk geval geen spijt van”, aldus De Bruyne. Donderdag speelde hij met zijn vaderland tegen Colombia en José Mourinho bekeek die interland vanaf de tribune. Voor wie zei hij niet, maar mogelijk wilde hij zowel De Bruyne als Eden Hazard en Romelu Lukaku zien; mogelijk ook Radamel Falcao.

“Ik weet dat Mourinho er ook was”, beaamt De Bruyne in de Engelse media. “Maar ik was daar niet mee bezig en het heeft geen invloed gehad op mijn spel. Misschien ziet het er soms uit alsof ik dingen geforceerd doe, maar in mijn hoofd doe ik nog steeds hetzelfde als vorig seizoen. Als je weinig speelt, kun je in je eerste wedstrijd direct op je top zitten. Het is niet zo makkelijk. Ik mis geen zelfvertrouwen, maar wel wat wedstrijdritme.”

Bezig met laden …