voetbalzone

'Ik weet dat niet iedereen er bij Ajax mee akkoord was dat ik zou vertrekken'

Bart Kruyt07 jan 2015, 08:21
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2015, 08:21
Advertentie

Stefano Denswil beschikte over een aflopend contract bij Ajax en de onderhandelingen over een nieuw contract verliepen moeizaam. Uiteindelijk werd besloten om de samenwerking te beëindigen en Denswil verraste deze week vriend en vijand, door voor een avontuur bij Club Brugge te kiezen. Met de koploper van de Jupiler Pro League gaat de verdediger op jacht naar de landstitel.

voetbalzone

Een overstap van Nederland naar België wordt door velen gezien als een stap achteruit, maar daar is Denswil het niet mee eens. Hij wijst erop dat Club bovenaan staat in de competitie, nog meedoet in de beker en nog actief is in de Europa League. "Ajax speelt straks ook maar Europa League, hoor", zegt Denswil in het Algemeen Dagblad. "Dat kun je dus niet zien als een stap achteruit. En hier doe je ook altijd mee om de prijzen. Met Club kunnen we ook proberen om de Champions League te halen."

"Ik weet dat niet iedereen er bij Ajax mee akkoord was dat ik zou vertrekken, maar het ligt ook aan hen", benadrukt Denswil. In zijn aflopende contract stond een clausule, waardoor zijn verbintenis automatisch met een jaar verlengd zou worden als hij dertig procent van de wedstrijden zou spelen. Frank de Boer zag het echter niet zo in Denswil zitten. "Nu is het aan mij om te zorgen dat Club mij wél een kans geeft", aldus de jeugdinternational.

Bezig met laden …