voetbalzone

‘Ik weet het zeker, Van der Vaart bij Feyenoord wordt een succes’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2016, 10:42
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2016, 10:42
Advertentie

De zoektocht naar een spits is bij Ajax nog in volle gang. Ook Rafael van der Vaart, die bij Real Betis vooralsnog een bijrol speelt, werd genoemd. Frank de Boer zit echter niet op de spelmaker te wachten. "Hij heeft al een hele tijd niet gespeeld. Dan moet hij hier eerst weer vijf of zes wedstrijden fit worden. Een mooie naam is leuk, maar we hebben spelers nodig die er direct klaar voor staan. En niet spelers die het hier als warming-up gebruiken voor volgend seizoen."

voetbalzone

De uitlatingen van De Boer moeten pijnlijk voor Van der Vaart zijn, zo denkt Hugo Camps. Volgens de journalist annex schrijver moet de afwijzing de aanvallende middenvelder ‘door het hart zijn gesneden’. “Het was zijn club, zijn jeugd, zijn uitvalsbasis naar de grote wereld. Hij verwierf er naam en faam als grootmeester van de fijne baltoets met een gedrapeerd schot. Ongekende signatuur van hem alleen, tijdloos, gezichtsbepalend”, zo stelt Camps in zijn column in het NRC Handelsblad.

Van der Vaart had vorig jaar zomer nog de mogelijkheid om terug te keren bij Ajax, maar hij gaf de voorkeur aan een terugkeer naar de Primera División. Dat is vooralsnog geen onverdeeld succes en mogelijk dient hij zijn contract tot medio 2018 niet uit. Camps zou de terugkeer van Van der Vaart naar de Eredivisie toejuichen. “Ik begrijp dat Heracles Almelo of Willem II niet tot de verbeelding spreekt van een briljante kunstenaar, maar Feyenoord is ook geen weeshuis voor mankepoten. Terechte titelpretendent en met coach Giovanni van Bronckhorst altijd geroepen tot verzorgd voetbal. Geen dorsvlegelwedstrijden meer. Ik weet het zeker: Van der Vaart bij Feyenoord wordt een succes.”

Bezig met laden …