voetbalzone

'Ik weet niet of hij überhaupt toestemming had om met Guardiola te praten'

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2016, 08:33
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2016, 08:33
Advertentie
/

De overgang is nog niet officieel, maar alles wijst erop dat Gabriel Jesus een dezer dagen de overstap van Palmeiras naar Manchester City maakt. De negentienjarige aanvaller kon voor een vastgesteld bedrag van 24 miljoen euro naar Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München of Paris Saint-Germain, maar Manchester City bood 32 miljoen euro en wint naar verluidt de strijd.

Een telefoongesprek tussen Josep Guardiola en Gabriel Jesus zelf zou de doorslag hebben gegeven, zo klonk het enkele dagen geleden. Palmeiras-trainer Alexi Stival, beter bekend als Cuca, erkent het gesprek tussen de twee. Of de manager van Manchester City zich echter de aan de regels heeft gehouden, is onduidelijk. "Ik weet überhaupt niet of onze voorzitter Alexandre Mattos toestemming heeft gegeven voor een gesprek."

/

"Ik zal het vragen, ik weet het niet. Als hij tot het einde van het seizoen hier blijft, vind ik het geen probleem", zo stelde Cuca. Volgens diverse Braziliaanse en Engelse media zal de aanvaller sowieso tot het einde van het kalenderjaar bij Palmeiras blijven. Het is daarna aan Guardiola om te bepalen of Gabriel Jesus in januari aansluit of nog een half jaar bij zijn huidige club blijft. De Braziliaan zal een contract voor vijf jaar tekenen.

Palmeiras heeft overigens slechts dertig procent van de eigendomsrechten van de linksbuiten in het bezit; de rest is in handen van de speler zelf (15 procent), zaakwaarnemer Cristiano Simões (32,5 procent) en voormalig zaakwaarnemer Fábio Caran (22,5 procent). Het contract van Gabriel Jesus loopt nog tot 19 december 2019 door.

Bezig met laden …