voetbalzone

'Ik weet niet of ik al klaar ben voor Barcelona, ik wil tot juni hier blijven'

Erik van Dam27 okt 2011, 08:39
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 08:39
Advertentie

De ster van Nicola Leali is snel rijzende. De pas achttienjarige doelman weet een basisplaats vast te houden bij Brescia en dat heeft al de nodige scouts naar Italië gelokt. Ook Barcelona zou hem volgens de geruchten hebben bekeken, maar Leali probeert het hoofd koel te houden. “Ik weet niet of ik er al klaar voor ben om naar die club te gaan”, zegt de jonge sluitpost.

Leali kwam dit seizoen in zeven van de elf duels die Brescia speelde in actie. I Rondinelle degradeerden naar de Serie B en doen het met een negende plaats voorlopig nog niet heel goed. Leali is echter een positieve noot, dit seizoen. Ondanks zijn geringe leeftijd houdt de keeper zichzelf redelijk op de been. Dat Barcelona in hem geïnteresseerd zou zijn, vindt Leali een groot compliment.

“Maar mijn Barcelona heet vooralsnog gewoon Brescia”, zegt de doelman nuchter in de Italiaanse media. “Ik wil hier sowieso tot juni blijven, mijn basisplaats vasthouden. Ik weet niet of ik al klaar ben voor Barcelona, maar voor Brescia ben ik sowieso klaar. Ik denk voorlopig niet aan andere clubs”, aldus de meervoudig jeugdinternational. Barcelona doet het al jaren met Víctor Valdés tussen de palen; daarachter is José Pinto stand-in.

Bezig met laden …