voetbalzone

‘Ik weet niet waarom Agüero ontbreekt, ik weet niet wie die lijst samenstelt’

Daniel Cabot Kerkdijk19 apr 2016, 08:23
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2016, 08:23
Advertentie

Sergio Agüero verkeert momenteel in topvorm. De aanvaller van Manchester City was afgelopen zaterdag goed voor drie doelpunten in de wedstrijd tegen Chelsea (0-3) en staat zodoende al op 21 doelpunten in slechts 26 Premier League-ontmoetingen. Agüero ontbreekt echter op de shortlist van de Engelse spelersvakbond (PFA) voor de Speler van het Jaar-verkiezing.

/

De PFA nomineerde wel Harry Kane en Jamie Vardy, die op de topscorerlijst boven Agüero staan, evenals de middenvelders Dimitri Payet, Riyad Mahrez, Mesut Ozil en N'Golo Kante. “Ik stem niet, dus het is voor mij moeilijk om te weten waarom hij in de afgelopen vier jaar nooit bij de genomineerden hoorde”, zo reageert Manuel Pellegrini. “Ik weet echt niet waarom Agüero ontbreekt, ik weet niet wie die lijst samenstelt en op basis waarvan.”

“Blessures kunnen de afgelopen jaren een reden geweest zijn. Maar hij heeft in elke wedstrijd laten zien dat hij een nominatie verdient.” Pellegrini is meer van de beloningen voor een team, maar hecht ook waarde aan individuele prijzen. “Naast een teamprestatie is het ook goed om een topscorer als Sergio te hebben of wellicht ‘de Gouden Handschoen’ met Joe Hart.” Pellegrini sluit niet uit dat Agüero boven Kane en Vardy eindigt. “Als hij elke wedstrijd drie keer scoort, gaat het nog spannend worden.”

Bezig met laden …