voetbalzone

'Ik weet nu hoe Manolev en Marcelo zich voelen bij PSV'

Erik van Dam15 dec 2011, 07:56
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2011, 07:56
Advertentie

Danny Koevermans neemt donderdagavond officieel afscheid van het PSV-publiek. De 33-jarige spits rondde in de zomer een transfervrije overgang naar Toronto FC in de Major League Soccer af; het gaat hem goed bij de club van Aron Winter. Koevermans krijgt nu, zeven maanden na zijn vertrek uit Eindhoven, alsnog een passend afscheid. Hij ziet het als een kans alsnog een goed gevoel te creëren over zijn laatste jaren in de Eredivisie.

/

Koevermans zegt in het Algemeen Dagblad dat hij zich behoorlijk stoorde aan de buitenwacht in Nederland, met name aan het 'afzeiken'. “Het irriteerde me mateloos. Ook tijdens dat oefenpotje in Someren, dat nergens op sloeg, stonden ze ons langs de kant belachelijk te maken als er op dat hobbelveld een bal van de voeten sprong. Al moet ik eerlijk zeggen dat toen al mijn zintuigen open stonden voor dat soort zaken”, merkt Koef donderdag op.

Koevermans speelde vier seizoenen voor PSV en maakte daarin achtereenvolgens dertien, acht en elf doelpunten en in zijn laatste jaar één. Bij Toronto staat de teller inmiddels op acht uit tien voor de viervoudig Oranje-international. De Schiedammer zegt nu te weten hoe buitenlandse spelers als Stanislav Manolev en Marcelo zich moeten voelen bij PSV. “Alleen voetballen, niets mee krijgen van het gezeur in kranten en op televisie. Heerlijk. Ik ben in Toronto tweemaal herkend op straat en twee keer in de supermarkt. 'Jij ben toch die voetballer', zeggen ze dan.”

Bezig met laden …