voetbalzone

'Ik weet 99 procent zeker dat ik ermee ophoud als international'

Erik van Dam23 nov 2010, 14:19
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2010, 14:19
Advertentie

Sami Hyppiä is er bijna over uit dat hij niet meer doorgaat in de Finse nationale ploeg. De mandekker speelde al meer dan honderd keer voor zijn land en vind het bijna welletjes. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije, van vorige maand, is zeer waarschijnlijk zijn laatste geweest. Dat betekent dat Finland naast Jari Litmanen binnenkort wellicht nog een international armer is.

/

Hyypiä (37) debuteerde achttien jaar geleden in de nationale ploeg en merkt dat het meer en meer energie kost om het nog vol te houden. In de lopende kwalificatiereeks speelde hij twee duels, mede doordat hij tegen Moldavië rood kreeg en geschorst werd. “Ik ben er 99 procent zeker van dat de wedstrijd tegen Hongarije mijn allerlaatste was voor Finland”, geeft Hyppiä te kennen aan RP-Online.

Of de oud-Willem II'er zijn contract bij Bayer Leverkusen, dat na dit seizoen nog een jaar doorloopt, wil eren is nog de vraag. Ook is er nog onduidelijkheid wat betreft zijn landgenoot Litmanen. Die staat al op 137 caps voor Finland en liet recent in het midden of hij de kwalificatiecyclus nog helemaal afmaakt. Finland staat na vier duels vijfde in een groep met Nederland, Hongarije, Zweden, Moldavië en San Marino. De kwalificatieduels duren nog tot oktober volgend jaar.

Bezig met laden …