voetbalzone

'Ik weet zeker dat ik het nog in me heb om international te zijn'

Bart Kruyt12 feb 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2014, 08:40
Advertentie

John Heitinga heeft nog een paar maanden de tijd om zich terug in het Nederlands elftal te spelen. De verdediger werd in het eerste halfjaar van dit seizoen geen enkele keer ingezet door Everton-trainer Roberto Martínez en raakte daardoor uit beeld bij bondscoach Louis van Gaal. Op de laatste dag van januari vertrok Heitinga in de zoektocht naar speelminuten naar Fulham.

voetbalzone

In Londen hoopt de 87-voudig international, basisspeler tijdens de WK-finale van vier jaar geleden, Van Gaal ervan te overtuigen hem toch mee te nemen naar Brazilië. "Ik weet zeker dat ik het nog in me heb om international te zijn", zegt Heitinga in gesprek met Voetbal International. De mandekker kwam op 11 juni 2013 voor het laatst in actie voor Oranje, in het oefenduel met China.

Zondag maakte Heitinga zijn debuut voor Fulham, in de uitwedstrijd tegen Manchester United. Direct werd er een punt gepakt: 2-2. Woensdagavond speelt Fulham thuis tegen Liverpool en de verwachting is dat Heitinga opnieuw in de basis zal beginnen.

Bezig met laden …