voetbalzone

‘Ik weet zeker dat Messi erin zal slagen Batistuta in te halen’

Erik van Dam05 sep 2015, 19:26
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 19:26
Advertentie

Lionel Messi is in clubverband al topscorer aller tijden bij Barcelona, maar als international is hij dat nog niet. La Pulga staat tweede op de lijst met 48 doelpunten: boven hem staat Gabriel Batistuta met 56 interlandtreffers. Gerardo Martino, de huidige bondscoach van Argentinië, weet zeker dat Messi het record op een dag in handen zal hebben.

voetbalzone

Messi speelde al 104 wedstrijden voor zijn vaderland en heeft een moyenne van 0,46. Voormalig topschutter Batistuta kan betere cijfers overleggen: 78 interlands en 56 doelpunten. Messi heeft echter nog maar acht treffers nodig om de illustere Batigol voorbij te gaan en Martino denkt dat een kwestie van tijd is.

“Ik weet zeker dat Messi erin zal slagen. Hij komt dichter- en dichter bij. Wanneer het gebeurt? Dat weet ik niet. Hij speelt veel wedstrijden, maar we kunnen Leo niet altijd maar opstellen. Dat kan niet altijd”, herhaalt Martino. In de nacht van vrijdag op zaterdag veegden de Argentijnen de vloer aan met Bolivia: het werd liefst 0-7. Messi kwam als invaller binnen de lijnen en maakte binnen tien minuten twee goals.

In beeld: de eeuwige topscorers van de 25 beste landen ter wereld

Bezig met laden …