voetbalzone

'Ik wens Chelsea echt alle geluk toe, maar ik wil die Super Cup pakken'

Erik van Dam28 aug 2012, 14:50
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2012, 14:50
Advertentie

Voor Thibaut Courtois is een bijzondere wedstrijd aanstaande. De doelman uit België wordt dit seizoen opnieuw door Chelsea uitgeleend aan Atlético Madrid en vrijdag treffen the Blues en los Colchoneros elkaar in Monaco. Inzet is de Europese Super Cup en Courtois wil die hoe dan ook winnen, zegt hij drie dagen voor de wedstrijd.

/

Een jaar geleden verliet Courtois de gelederen van Racing Genk en ging hij een vijfjarig contract aan op Stamford Bridge. Hij werd vrijwel direct op huurbasis naar Spanje gestuurd en blijft nog een tweede jaar bij Atlético, waar hij de onbetwiste nummer één is. “De wedstrijd wordt speciaal, want het is tegen mijn eigen club. Maar ik speel nu voor Atlético, dus is het ik tegen Chelsea. En ik wil winnen”, zegt de twintigjarige Courtois.

Op de website van de Europese voetbalbond (UEFA) zegt Courtois dat hij beide partijen veel succes wenst in Monaco, vrijdag. “Ik duim voor mijn teamgenoten en vrienden bij Chelsea, en mijn Belgische landgenoten die daar nu onder contract staan. Ik wens ze alle geluk, maar ik wil die Super Cup pakken. Ik hoop op een mooie wedstrijd, moge het beste team winnen.” Chelsea won de trofee één keer, in 1998. Atlético Madrid won hem in 2010.

Bezig met laden …