voetbalzone

‘Ik werd ineens geroepen door Van Gaal, moment om nooit te vergeten’

Gijs Freriks20 nov 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 18:10
Advertentie
/

Patrick van Aanholt heeft een paar hectische dagen achter de rug. Door de blessures van Bruno Martins Indi en Jetro Willems mocht de linksback zich melden bij het Nederlands elftal en hij maakte in de oefenwedstrijd tegen Colombia (0-0) in de blessuretijd zijn debuut. In de tussentijd werd hij ook nog eens vader van Jaden. De speler van Vitesse leeft ‘nog altijd in een roes’.

“Het is één grote rollercoaster”, zegt de 23-jarige Van Aanholt op de officiële website van zijn werkgever Vitesse. “Ik moest mij zondag melden, maar al snel kon ik weer naar huis. Ik werd vader, geweldig man!” De neef van Leroy Fer viel na 92 minuten in voor Memphis Depay. Hij had echter niet gedacht dat hij speelminuten zou krijgen van bondscoach Louis van Gaal.

Siem de Jong en Rafael van der Vaart vielen immers geblesseerd uit en Jeremain Lens kreeg een rode kaart. Oranje leek dus niet echt baat te hebben bij het inbrengen van een linksback, maar Van Gaal gunde Van Aanholt zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal van Oranje. “Het was al extra tijd en ik had al even warmgelopen. Ik bleef dat rustig doen en toen werd ik ineens geroepen door de bondscoach. Hij wenste me succes. Het was kort, maar een moment om nooit meer te vergeten.”

Bezig met laden …