voetbalzone

‘Ik wil altijd herinnerd blijven worden, net als Robben, Tadic en Suárez’

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 06:30
Advertentie

Albert Rusnák zette zondag in het bijzijn van algemeen directeur Hans Nijland een krabbel onder een contract tot medio 2018 met FC Groningen. De twintigjarige middenvelder maakte het voorbije half jaar indruk in het tenue van SC Cambuur, waarna FC Groningen enkele tonnen naar Manchester City overmaakte. Rusnák kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

voetbalzone

“Ik wil bij Groningen uitgroeien tot een speler die de mensen daar zich altijd blijven herinneren, zoals Arjen Robben, Dusan Tadic en Luis Suarez”, verzekert Rusnák in De Telegraaf. De Slowaak wil in de Euroborg doorgaan met wat hij bij Cambuur deed. “Ik wil meer scoren en assists geven om de club te helpen en het hoogst mogelijke te bereiken.” De geschiedenis van FC Groningen met jonge talenten én de ambitie gaven de doorslag voor Rusnák.

“Deze club heeft de doelstelling om Europees voetbal te halen, dus spelen voor de play-offs óf de bekerwinst. Dat zou geweldig zijn en wordt nieuw voor mij.” Rusnák is Manchester City zeer dankbaar voor de opleiding die hij gedurende zeven jaar genoot. “Maar het is nu tijd geworden om ’serieus’ voetbal te spelen, op het hoogste niveau. Daarvoor is Groningen perfect voor mij.”

Bezig met laden …