voetbalzone

‘Ik wil bij Ajax blijven, in Kameroen kennen ze mijn mening’

Robin Bruggeman17 dec 2016, 16:00
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2016, 16:00
Advertentie

Ajax versterkte zich afgelopen zomer met Tim Krul, maar doordat de van Newcastle United gehuurde doelman nog maanden nodig had voor zijn herstel, kreeg André Onana de kans om zich te onderscheiden. De doelman greep die mogelijkheid met beide handen aan en maakt tot nu toe een prima indruk in het doel van de Amsterdammers.

/

Nu de rentree van Krul er aan zit te komen, hoopt Onana dat hij erin slaagt zijn plek in het doel te behouden: “En elke wedstrijd winnen. Kampioen worden moet met deze selectie mogelijk zijn”, vertelt hij op de website van zijn club. Een langdurige afwezigheid wegens de Afrika Cup zou dit weleens kunnen bemoeilijken en de goalie is dan ook van plan om in Amsterdam te blijven: “Ik wil bij Ajax blijven. In Kameroen kennen ze mijn mening.”

Onana zette dit seizoenen grote stappen en hield zo routinier Diederik Boer achter zich. Hij vindt zelf ook dat hij zich snel ontwikkelt: “Je leert vooral van wedstrijden. Vergeleken met het begin van dit seizoen heb ik dus heel veel geleerd”, sluit hij af.

Bezig met laden …