voetbalzone

‘Ik wil bij Ajax net zo goed worden als Suárez, dat is mijn doel’

Daniel Cabot Kerkdijk23 mrt 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2014, 08:40
Advertentie

Richairo Zivkovic beleefde de mooiste week van een nog pril voetballeven. De pas zeventienjarige aanvaller zette afgelopen maandag zijn handtekening onder een meerjarig contract met Ajax en opende zaterdag de score in het thuisduel van FC Groningen met Vitesse (3-1 winst). Ajax is de club die hij al als kleine jongetje lief had en waar ook een van zijn voorgangers speelde; Luis Súarez.

Het grootste zelfopgeleide talent sinds Arjen Robben bij FC Groningen benadrukt dat hij nog mag leren en er niet meteen hoeft te staan bij Ajax. Zivkovic weet ook precies wat hij wil. “Ik wil bij Ajax net zo goed als Suárez worden. Ja, dat is het doel”, vertelde de aanvaller aan het ANP Súarez ging al na een seizoen van FC Groningen naar Ajax en speelt inmiddels voor Liverpool, waar hij tot een geweldige aanvaller is uitgegroeid. Hij voert momenteel zelfs de topscorerslijst in Engeland aan.

“Het was een mooie week”, keek Zivkovic nog even terug. “Op je zeventiende een contract bij Ajax tekenen. Wie wil dat nou niet? Maar nu genoeg over Ajax. Ik speel nog bij FC Groningen en wil met deze club de play-offs voor Europees voetbal halen.”

Bezig met laden …