voetbalzone

‘Ik wil Cocu geen druk opleggen, maar dit is niet wat ik wil’

Gijs Freriks28 okt 2016, 17:00
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2016, 17:00
Advertentie

Oleksandr Zinchenko hoopt zich zo snel mogelijk in de basis te spelen bij PSV. De middenvelder kwam tot dusverre pas vijf keer in actie voor de Eindhovenaren met een totaal van 88 speelminuten. “Ik voel mij erg prettig hier, maar het enige mindere is dat ik niet zoveel speel”, zegt de Oekraïener.

/

“Als ik vaker op het veld sta, zal ik mij nog beter gaan voelen”, aldus Zinchenko in een interview met Championat. “Ik wil de trainer geen druk opleggen, maar dit is niet wat ik wil, hoewel er redenen aan te wijzen zijn voor de weinige speeltijd. Zo heb ik na mijn uitnodiging voor de nationale ploeg vier trainingen op injecties afgewerkt en ik kwam ook nog eens geblesseerd aan bij PSV. Daar heb ik in heel september last van gehad. Het belangrijkste is nu dat ik weer kan spelen.”

De negentienjarige Zinchenko, die in de zomer de overstap maakte van FK Ufa naar Manchester City en voor minimaal één seizoen in Eindhoven speelt, geeft in het gesprek ook aan dat Arsenal en Barcelona zijn droomclubs zijn. “Ik droomde er als kind al van om voor die clubs te spelen, maar ik heb een belangrijk algoritme ontdekt. Je mag dromen, maar vervolgens moet je doelen stellen die ook behalen. Daar gaat het om”, besluit Zinchenko.

Bezig met laden …