voetbalzone

‘Ik wil dat ze met hun ziel spelen, dat mijn spelers met plezier voetballen’

Gijs Freriks12 aug 2016, 16:10
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2016, 16:10
Advertentie

Josep Guardiola hoopt dit seizoen zijn stempel te drukken op de speelstijl van Manchester City, maar de manager houdt er geen rekening mee dat zijn team zaterdag tegen Sunderland al speelt zoals hij het graag zou zien. Guardiola beseft dat hij meer tijd nodig heeft om zijn filosofie over te brengen.

/

“Maar we hebben geen tijd nodig om met onze ziel te kunnen spelen. We accepteren het niet wanneer we zonder ziel spelen. Dat is dus wat ik verlang van mijn spelers”, gaf de Spanjaard vrijdagmiddag te kennen op de persconferentie. “Ik weet niet of we goed gaan spelen, maar we zullen er vanaf het eerste moment in ieder geval voor gaan. Dat eis ik van mijn team en ik wil dat de supporters in het Etihad Stadium dat ook zullen zien. Ik weet niet of we goed zullen spelen, maar wil wel dat mijn spelers met plezier zullen voetballen.”

Guardiola liet tijdens de persbijeenkomst weten dat hij kan beschikken over John Stones, de verdediger die voor zeker 56 miljoen euro werd overgenomen van Everton. “Hij is fit. Ik hoop dat hij hier erg belangrijk wordt, want hij is een groot talent. Een goede speler. Hij is er klaar voor. Leoy Sané is er nog niet klaar voor, want hij heeft nog niet meegetraind. Of er nog transfers zullen komen? We zullen zien wat er gebeurt. 31 augustus is de laatste dag. Daarna zullen we zien welke spelers zijn vertrokken of zijn gebleven.”

Bezig met laden …