voetbalzone

‘Ik wil de beste speler ter wereld worden, niet wereldkampioen trainen’

Erik van Dam16 jan 2015, 16:54
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 16:54
Advertentie

Pierre-Emile Höjbjerg koos er eerder deze maand bewust voor, zich te laten verhuren aan FC Augsburg. Het toptalent van Bayern München kreeg van Josep Guardiola niet veel kansen om zich te manifesteren en wilde meer speeltijd. Competitiegenoot FC Augsburg meldde zich en kreeg groen licht van de kampioen om Höjbjerg tot de zomer te huisvesten. De jonge Deen hoopt flink aan zijn ontwikkeling te werken bij ’s lands nummer zes.

voetbalzone

“Mijn doel is de beste voetballer ter wereld te worden, al vinden velen dat wat overdreven. Maar daar voetballen we uiteindelijk toch allemaal voor?”, zegt Höjbjerg tegen BILD. Hij is met FC Augsburg op trainingskamp gegaan naar het Turkse Belek en hoopt daar de basis te leggen voor een paar sterke maanden bij de Duitse subtopper. “Ik weet zelf ook dat het voor weinigen is weggelegd om een wereldtopper te worden, maar ik wil er wel zo dicht als mogelijk bij in de buurt komen.”

“Je moet een beetje streberig zijn, zonder lukt het niet. Tegelijkertijd is het goed realistisch te zijn: je kunt niet op je zestiende bij Bayern München komen en zeggen: zo, dat zit erop. Ik wil nooit tevreden zijn. Als ik mijn schoenen in de toekomst opberg, dan is de tijd aangebroken om uit te rusten. In de jaren tot dat moment zal ik altijd gefocust moeten zijn en heel gemotiveerd. Ben je dat niet, dan word je ingehaald”, weet Höjbjerg.

“Je moet iedere ochtend opstaan en zeggen: vandaag wil ik nog beter worden. Steeds een stap extra zetten, een schot extra, een pass extra. En dan pluk je er uiteindelijk de vruchten van. Ik zie mijn stap naar FC Augsburg als een stap terug, om er straks twee vooruit te kunnen doen. Als je met grote spelers om je heen werkt, leer je natuurlijk veel. Maar ergens is dan dat moment, dat je je realiseert, dat je geen wereldkampioen trainen wilt zijn. Uiteindelijk wil aan voetballen komen, alleen zo kun je je ontwikkelen.”

Bezig met laden …