voetbalzone

'Ik wil de JC Schaal heel graag winnen en gelijk een tik uitdelen aan PSV'

Erik van Dam04 aug 2012, 15:45
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2012, 15:45
Advertentie

Toby Alderweireld won twee landstitels en een KNVB-beker met Ajax, maar wacht nog op de laatste prijs die er op nationaal gebied te winnen valt: de Johan Cruijff Schaal. De Belgische verdediger, die aan de vooravond staat van zijn vijfde seizoen in de defensie bij Ajax, stond twee keer in de strijd om de Nederlandse 'Supercup', maar beide keren werd verloren van FC Twente: in juli 2010 verloor Ajax met 1-0 en een jaar later met 2-1.

/

De behoefte van Alderweireld aan de Johan Cruijff Schaal is inmiddels flink gegroeid. “Ik heb 'm nog niet op mijn palmares staan. Ik wil hem heel graag winnen en gelijk een tik uitdelen aan PSV, gewoon laten zien dat wij er klaar voor zijn. En zeker in de ArenA moet de schaal een keer voor ons zijn”, stelt Alderweireld in gesprek met Ajax TV. Hij is blij dat er zondag echt ergens om gestreden wordt, na de vakantie en voorbereiding.

Alderweireld gelooft ook dat Ajax er klaar voor is. “Ik denk het wel, natuurlijk weet je het nooit als je een tegenstander van kaliber tegenkomt, en PSV is dat, maar na PSV kunnen we echt zien of we er klaar voor zijn. PSV heeft een lastig team, ze hebben gericht aangekocht en sterk aangekocht met spelers die veel kwaliteiten hebben. Ze hadden al een goede selectie en nu ook een goede trainer. Het is één van de grote favorieten om de titel te gaan winnen. Maar wij zijn de grootste favoriet, toch?”

Bezig met laden …