voetbalzone

‘Ik wil deze prijs opdragen aan Van Gaal, zonder hem stonden we hier niet’

Robin Bruggeman07 aug 2016, 21:30
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 21:30
Advertentie

José Mourinho had zondag voor de eerste keer in een officiële wedstrijd de leiding bij Manchester United en de Portugees mocht meteen een prijs bijschrijven. The Red Devils wonnen dankzij doelpunten van Jesse Lingard en Zlatan Ibrahimovic met 2-1 van Leicester City en grepen zo de Community Shield. Mourinho was na afloop blij met het resultaat en had lovende woorden voor zijn voorganger.

/

“Ten eerste wil ik de overwinning opdragen aan Louis van Gaal, want zonder hem hadden we hier niet gestaan. Hij won de FA Cup, waardoor wij hier vandaag mochten spelen, dus ik draag de prijs op aan hem en aan mijn zeven spelers die vandaag niet in actie kwamen. Het was erg moeilijk om spelers als Memphis Depay, Phil Jones en Ashley Young niet aan het werk te zien”, vertelde hij na afloop aan verslaggevers.

“Het is een belangrijke overwinning, maar we hebben, natuurlijk, nog veel werk te verzetten. Een paar jongens trainen pas een week mee, Anthony Martial, Ibrahimovic, Marouane Fellaini, zij hebben geen volledige voorbereiding gehad. Maar het is altijd belangrijk om met een prijs te beginnen.”

Mourinho was tevreden over een aantal van zijn basiskrachten: “Zlatan zal gevaarlijker worden als we dominanter en dichter bij het vijandelijke doel spelen. Hij is geen speler die vijftig meter van de zestien af speelt en dan gevaarlijk is. Hij heeft aanvoer nodig en het tweede doelpunt is daar een goed voorbeeld van. Eric Bailly was de perfecte tegenstander voor Jamie Vardy en Ahmed Musa, aangezien hij net zo snel is als zij zijn. Daley Blind leverde bij de afwezigheid van Chris Smalling de stabiliteit die nodig was.”

Bezig met laden …