voetbalzone

'Ik wil dit schip weer keren naar zonniger perioden en successen'

Erik van Dam26 okt 2010, 19:22
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 19:22
Advertentie

Tony Mowbray is blij dat hij weer op het vertrouwde nest dat Middlesbrough heet, is aangekomen. De 46-jarige coach werd dinsdag aangesteld als nieuwe coach van Boro; daarmee keerde hij terug bij de club die hij als speler al elf jaar lang diende. De ex-trainer van Hibernian, West Bromwich Albion en Celtic heeft zich voorgenomen de club terug te brengen naar de competitie waar het hoort; de Premier League.

/

“De fans willen dit elftal zien winnen en willen opstaan van hun stoel om weer plezier te hebben”, erkent Mowbray, die Gordon Strachan opvolgde als trainer. “Ik doceer iedere dag goede gewoonten en wil een team creëren dat zich een zekere speelstijl aanmeet. Ik wil dit schip weer doen keren naar zonniger perioden en Premier League-succes”, laat Mowbray ambitieus weten op de officiële clubwebsite van Middlesbrough.

“Hopelijk kunnen we een team laten zien, waardoor de mensen weer terugkomen naar het stadion.” In de ogen van de manager is het altijd al de bedoeling geweest dat hij op een dag terugkeerde bij zijn oude club. “Ik ben al fan van Middlesbrough sinds ik zes of zeven jaar oud was. Toen de kans zich dus voordeed en enkele zaken werden gladgestreken, twijfelde ik geen moment meer.”

Bezig met laden …