voetbalzone

'Ik wil Giggs er graag bij betrekken, heb hem daar ook al over gesproken'

Erik van Dam20 dec 2010, 16:36
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2010, 16:36
Advertentie
/

Gary Speed, de kersverse bondscoach van Wales, wil graag dat Ryan Giggs op enige wijze betrokken wordt bij de technische staf van het nationale team. De winger van Manchester United bedankte zelf voor de eer om nationaal keuzeheer te worden bij de Britten, maar of hij positief tegenover een rol op de achtergrond staat, is nog niet bekend.

“Ik heb hem er vorige week over gesproken, nu is het een kwestie van afwachten”, laat Speed maandag weten in gesprek met BBC Sport. De 41-jarige coach verving recentelijk John Toshack als Welsh bondscoach. Het is ook een optie dat John Carver, Speed's oude assistent bij Sheffield United, hem zal volgen naar de nationale bond.

Sheffield wilde Speed aanvankelijk niet laten gaan, maar gaf toestemming om met de voetbalbond in zijn vaderland te praten, toen bleek dat hij de voornaamste kandidaat was om de functie van bondscoach te gaan vervullen. “Zoiets is moeilijk af te slaan als het je eigen land betreft”, zei Speed daar eerder al over. “Ik ben op dit moment erg trots op het feit dat ze me wilden hebben.”

Bezig met laden …