voetbalzone

'Ik wil graag terugkeren naar AC Milan, maar ik weet niet of dat mogelijk is'

Bart Kruyt02 jun 2013, 19:26
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2013, 19:26
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic werd met dertig doelpunten topscorer van de Ligue 1 en zijn belangrijkste achtervolgers waren Dario Cvitanich en Pierre-Emerick Aubameyang, die beiden negentien keer scoorden. Laatstgenoemde wordt in verband gebracht met de nodige Europese topclubs en hoopt Saint-Étienne in de zomer te kunnen verlaten. Aubameyang aast op een terugkeer naar AC Milan.

/

De inmiddels 23-jarige spits uit Gabon speelde in de jeugdopleiding van Milan, maar haalde het eerste elftal niet. Aubameyang werd verhuurd aan Dijón, Lille, AS Monaco en Saint-Étienne, voordat laatstgenoemde club hem twee jaar geleden definitief overnam. De aanvaller maakte in het seizoen 2011/12 al zestien goals in de Ligue 1 en eindigde in het afgelopen voetbaljaar op negentien treffers. Bovendien leverde Aubameyang ook nog veertien assists af.

"Een paar jaar geleden zei iemand tegen mij: 'als je ooit vertrekt bij AC Milan, dan zal het altijd je wens zijn om er op een dag terug te keren'", vertelt Aubameyang. "En nu kan ik bevestigen dat dit inderdaad zo is. Ik wil graag terugkeren naar AC Milan, al weet ik niet of dat op dit moment mogelijk is." Het contract van Aubameyang loopt nog drie seizoenen door en Saint-Étienne kan zodoende een flinke transfersom vragen.

/

Mocht Milan besluiten om het contract van Aubameyang af te kopen, dan is het nog maar de vraag of de aanvaller volgend seizoen zal samenspelen met Robinho. De Braziliaan is in beeld bij Santos, dat Robinho wil hebben als opvolger van Neymar. "Santos heeft nog geen aanbieding gedaan en AC Milan wil me ook niet verkopen, maar in voetbal is alles mogelijk", zegt Robinho. "Het is duidelijk dat de bondscoach me in Brazilië vaker aan het werk kan zien. Met het oog op het WK is dat wel belangrijk, maar ik wil benadrukken dat ik gelukkig ben bij Milan."

Bezig met laden …