voetbalzone

‘Ik wil heel graag voor mijn land spelen, maar ga er niet om smeken’

Erik van Dam08 okt 2013, 15:17
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2013, 15:17
Advertentie

Micah Richards wordt door kenners gezien als een van de beste rechtsbacks in Engeland, maar momenteel komt dat er niet uit. De 25-jarige verdediger speelt niet bij Manchester City en wordt ook door bondscoach Roy Hodgson stelselmatig met rust gelaten. Dat roept herinneringen op aan de tijd onder Fabio Capello, toen Richards ook vurig hoopte op een uitnodiging. Die kwam echter nooit.

/

In de vier jaar dat Capello aan het roer stond bij de Engelse ploeg, speelde Richards alleen een keer mee als invaller. Toen de Italiaan in februari 2012 vertrok uitte Richards zijn ergernis over het uitblijven van meer uitnodigingen. Onder Hodgson hoopte hij op meer kansen, maar die kwamen er niet. Inmiddels is hij ook voorbijgestreefd door Kyle Walker. Richards’ laatste optreden was de oefenwedstrijd tegen Nederland, nu anderhalf jaar geleden.

Ook voor de twee kwalificatieduels met Montenegro en Polen is Richards niet opgeroepen. “Ik wil heel graag voor mijn land spelen en als ik dat doe, maakt het me erg gelukkig. Maar ik ga er niet om smeken, ik ben geen liefdadigheidsinstelling. Als Hodgson mij nodig heeft, zal ik komen: iedereen wil graag voor zijn land spelen”, zegt Richards dinsdag. In competitieverband maakte hij ook nog geen minuten, dit seizoen. Alleen in de League Cup en Champions League deed hij mee tegen Wigan Athletic en Bayern München.

Bezig met laden …