voetbalzone

'Ik wil met Bayern net zo dominant worden als Barcelona de afgelopen jaren'

Matthijs van Laar04 mei 2013, 13:39
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2013, 13:39
Advertentie
/

De heerschappij van Bayern München is volgens Sherdan Shaqiri nog maar net begonnen. Er staat dit seizoen geen enkele maat op de ploeg van Jupp Heynckes en volgens de middenvelder is dat een voorbode voor wat komen gaat. “Als we de treble winnen zal niemand op zijn lauweren rusten. Ik wil met Bayern net zo dominant worden als Barcelona de afgelopen jaren was”, vertelt hij aan BILD.

Bayern verzekerde zich onlangs al van de Duitse landstitel en maakte in de halve finale van de Champions League gehakt van Barcelona. Bovendien wacht over enkele weken ook nog de eindstrijd van de Duitse beker tegen VfB Stuttgart. Een prijzenregen zou de honger van de Bayern-spelers kunnen stillen, maar dat verwacht Shaqiri niet. “Het zal lastig worden om in de voetsporen van Heynckes te treden”, blikt hij vooruit op de komst van Josep Guardiola. “Zijn erfenis is loodzwaar.”

“Wat we tegen Barcelona lieten zien was grotendeels te danken aan de coach. Dit seizoen is sensationeel en kan zelfs historisch worden als we het goed afsluiten”, denkt de 21-jarige international. Shaqiri zelf kende ook een redelijk eerste jaar in München. De van FC Basel overgekomen jongeling kwam tot 23 optredens in de Bundesliga en zeven in de Champions League. Daarin scoorde hij vier keer.

Bezig met laden …