voetbalzone

'Ik wil mijn loopbaan bij Mallorca afsluiten en daarna Inter trainen'

Daniel Cabot Kerkdijk18 jan 2011, 17:10
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 17:10
Advertentie

Samuel Eto'o is met zijn 23 doelpunten de absolute smaakmaker van Internazionale dit seizoen. Alhoewel het einde van het zijn loopbaan nog niet in zicht is, heeft de 29-jarige aanvaller al voor ogen waar hij zijn actieve carrière wil afsluiten. "In mijn laatste seizoen ga ik naar Real Mallorca", stelt de Kameroener. "Die club heeft mij de gelegenheid gegeven om als speler te groeien."

/

Real Madrid haalde Eto'o op zeer jonge leeftijd naar Spanje, maar de Afrikaan brak door bij Mallorca. Eerst op huurbasis en daarna namen de eilandbewoners de rappe aanvaller definitief over. "Ik ben Mallorca eeuwig dankbaar", vertelt Eto'o dinsdag via de officiële kanalen van Internazionale. Daarom hoop ik dat mijn laatste glimlach op een voetbalveld in het shirt van Mallorca zal zijn. Daarna word ik coach van Inter."

Eto'o, die via Barcelona bij Inter belandde, heeft naar eigen zeggen geen bepaald aantal doelpunten in zijn hoofd dat hij dit seizoen wil maken. "Mijn doelstellingen zijn altijd teamgebonden", verzekert Eto'o. "Strijden om de landstitel is veel mooier dan het maken van 45 doelpunten." Inter heeft negen punten minder dan AC Milan, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

Bezig met laden …